zaterdag 3 september 2011

Zonnige zaterdagmorgen

TNT aan de deur met een grote doos. Die zal wel voor de buurman zijn, denk ik, maar het is voor mijn huisgenoot die die weekend in Engeland zit. Natuurlijk wil ik de doos wel voor hem aannemen. Het pakketje komt van een familielid uit Amerika en er zitten invoerrechten op. Of ik 34 euro 86 wil betalen. Maar ik heb geen contant geld in huis, zelden of nooit, contant geld is voor mij iets uit een grijs verleden. TNT zal zijn medewerkers toch wel met een mobiele betaalautomaat op stap sturen. Maar nee, de man heeft geen pinapparaat bij zich. Gelukkig is een andere huisgenoot thuis en die heeft een biljet van 50 euro. Alstublieft! Maar nee, de man heeft geen contant geld bij zich en kan niet wisselen.

Hoe kan TNT onaangekondigd een pakket komen bezorgen en dan contant € 34,86 vragen, zonder voorzien te zijn wisselgeld?

Op mijn verzoek kan ik het pakketje desgewenst af laten leveren op het bedrijfspostkantoor aan de Pelmolen. Met dat postkantoor heb ik in het verleden al verschillende keren ruzie gehad, omdat ze een pakje voor mij hadden dat ik vanwege de zéér beperkte openingstijden niet kon ophalen en men weigerde het pakje nogmaals te bezorgen of door te sturen naar een normaal postkantoor. "Werk je daar?", vroeg ik aan de TNT-bezorger, "kan je daar dan geen bommetje neerleggen?" Kennelijk heb ik die onenigheid, waarbij ook al eens een belangrijke levering is verdwenen, nog niet helemaal verwerkt. Postkantoor Pelmolen is de reden dat ik als het even kan zakelijke leveringen nooit door TNT laat bezorgen. De bezorger wist mij direct te troosten door te antwoorden dat het postkantoor aan de Pelmolen binnenkort dicht gaat. Dit postkantoor bedient bedrijventerrein De Molen met postbussen. Nou goed, de tijd van postkantoren is inmiddels ook voorbij.

Om het pakket voor mijn huisgenoot daar te laten bezorgen, moest ik wel een handtekening zetten. In eerste instantie weigerde ik dat. Het pakket is niet voor mij bestemd, ik wil de kosten voorschieten maar TNT maakt mij dat onmogelijk en waar zou ik dan voor moeten tekenen? "Dan gaat het pakket nu terug naar Amerika", zegt de bezorger. Ja, dat kan ik mijn huisgenoot niet aandoen en dus maar een handtekening gezet. Voortaan moet ik er maar voor zorgen dat ik altijd vierendertig euro's en zesentachtig centen in huis heb.

De TNT-er zat al die tijd op het bankje voor mijn huis, aan de zuidzijde in de zon, met schaduw van de trompetboom. Eigenlijk was het een heel gezellig intermezzo op deze zonnige zaterdagmorgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten