zondag 8 maart 2015

Verkiezingen voorrang op veiligheid

Groen Links heeft op verschillende plekken in de gemeente Houten richtingsborden opgehangen die aangeven dat de fiets voorrang heeft. Dat is in Houten vaak ook zo, dus daar voegen die borden weinig aan toe. Voorrang hebben en voorrang krijgen, zijn echter nog niet altijd hetzelfde.

Zondagmiddag fietste ik langs een verkeerssituatie die mij als nogal gevaarlijk voorkomt. In plaats van het ophangen van campagnemateriaal kan je deze situatie beter melden bij de politie. Dat besloot ik zondag dan ook te gaan doen.

In het dorpje 't Goy eindigt het fietspad dat langs de Beusichemseweg vanuit Houten loopt; het parallel aan de weg lopende fietspad buigt hier ineens af en eindigt op de hoofdweg. Fietsers moeten de hoofdweg op of ze kunnen oversteken naar de Tuurdijk, die hier aan de overzijde begint. Ze hebben voorrang en hoeven dus niet te stoppen. Precies op dat punt heeft de gemeente een groot verkiezingsbord neergezet, die fietsers en auto's het zicht op elkaar ontneemt. Ik maak me zorgen om de scholier die hier op weg naar huis ineens de weg op schiet en aan fietsers in het (schemer)donker.

Hier hebben de verkiezingen voorrang op veiligheid.

Dit is wat Groen Links enthousiast twittert: [laden duurt soms even]
Oversteekpunt 't Goy - Fietsers voorrang (foto: Ytzen Lont)


Maar dit is wat de fietsers zien:

1 opmerking:

  1. Zondag heb ik de verkeerssituatie gemeld bij de politie. Die verwees mij naar de wegbeheerder, de gemeente. Vervolgens heb ik dit gemeld bij het meldpunt openbare ruimte. De gemeente heeft mijn maandagmorgen laten weten dat een verkeersdeskundige zo spoedig mogelijk de situatie gaat bekijken. - Ytzen

    BeantwoordenVerwijderen