maandag 16 maart 2015

Werkzoekenden

De SP attendeert mij vanmorgen op hun persbericht over de werkgelegenheid in de provincie Utrecht. Daarin lees ik:
"De SP heeft bij het UWV cijfers opgevraagd over het aantal ingeschreven werkzoekenden. Tussen 1 januari 2014 en 1 januari 2015 is de werkloosheid in de Provincie Utrecht gestegen met 9,9%."
Uit het bijgeleverde staatje blijkt dat het aantal bij het UWV ingeschreven werkzoekenden met 9,9% is gestegen. Als het aantal werkzoekenden in een jaar met bijna 10% stijgt, dan zegt dat natuurlijk iets over de werkgelegenheid. Het is goed dat de SP dat aan de orde stelt. Maar in het persbericht maakt de SP zonder enige uitleg of nuancering direct de sprong naar de "werkloosheid". Sorry, maar daarover vind ik in de bijgeleverde cijfers niets.

Iedereen die werk zoekt, kan zich inschrijven bij het UWV. Ik sta er al jaren ingeschreven, ook in een tijd dat ik regelmatig (maar wel minder en korter dan 'vroeger') opdrachten had en zeker geen uitkering zocht. Het is één van mijn ongeveer dertig digitale bronnen om aan werk te komen.

Natuurlijk stelt de SP een belangrijk punt aan de orde, maar met dit persbericht kan ik niks. Degene die dit rondstuurt, geeft mij niet de indruk echt inzicht in de werkloosheid te hebben of te weten hoe deze moet worden aangepakt. Of dat zo is, weet ik niet. Misschien is het woord "werkloosheid" in dit persbericht gewoon een verschrijving.

Zie: Persbericht SP 16.03.15

Geen opmerkingen:

Een reactie posten