dinsdag 19 april 2016

Dikke Van Dale Online

De belastingnomade zet zijn geld weg op een palmeneiland, terwijl hij zich met klimsparen of het optreden als familiebank geen zorgen had hoeven maken over het krijgen van een gedragsaanwijzing. Uiteindelijk komt alles - al dan niet geholpen door digivaardige gutmenschen en researchjournalistiek - toch aan het licht. Van grote schandalen als sjoemelsoftware tot kleine. Zoals het viral gaan van een filmpje van jecosplay-uitje, waarin je meezong in de singalong van Frozen. Eén voordeel: als kantoornomade kun je je collega’s mooi uit de weg gaan. Wel even oppassen dat je schijnbare afwezigheid je flexiloon niet in gevaar brengt. Zet het in ieder geval niet op een drinken: zowel de suikertaks als onaangekondigde blaasmarathons kunnen je behoorlijk op kosten jagen. Van al die beweging word je niet altijd heppiedepeppie. Je kunt je soms beter richten op je directe omgeving. Door bijvoorbeeld een insectenhotel in je achtertuin te zetten. Als je alleen een balkon hebt, is wildplukken ook een optie. Je kunt natuurlijk ook praten over vroeger met de lokale superoudere. Dat zet alles in perspectief. No spang!

Van Dale houdt de woordenstromen in de media in de gaten en vist dagelijks de nieuwste woorden op in het Nederlandse taalgebied. De verse vangst staat vanaf vandaag weer in de Dikke Van Dale Online.

De Dikke Van Dale Online is een jaar lang te raadplegen bij aanschaf van de papieren versie van het woordenboek. Toegang tot Van Dale Online is ook zonder de boeken aan te schaffen via de Van Dale-webwinkel. Maandpakketten met de meestgebruikte combinaties zijn beschikbaar vanaf € 12,50.

Deze tekst is (zonder daartoe te zijn gevraagd of dit te hebben gevraagd) letterlijk overgenomen uit een bericht van de marketingafdeling van Van Dale, omdat ik denk dat meer mensen belang (kunnen) hebben bij deze informatie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten