donderdag 27 mei 2021

Jonge ondernemer

Vandaag ontving ik een persbericht van een modebedrijf. Als de eigenaar een jaar ouder was, zou ik er geen aandacht aan besteden, maar gezien zijn leeftijd vind ik dit verhaal toch wel interessant. 

De zeventienjarige Sem Bosveld startte in augustus 2020 zijn online onderneming The Vintage Dealers.  Het bedrijf koopt tweedehands kleding in en verkoopt deze via Instagram. Dit jaar wil het bedrijf zeven fysieke winkels openen, in Utrecht, Maastricht, Leiden, Groningen, Amsterdam, Rotterdam en Breda. De eerste winkel aan de Steenstraat in Utrecht is al van start gegaan. 

Negen maanden na de start staat de 17-jarige aan het roer van een online onderneming met 60 mensen in dienst, allemaal tussen de 18 en 24 jaar oud. Het bedrijf koopt tweedehands kleding op, waarna de verkopers die in dienst zijn bij het bedrijf de kleding verkopen via hun eigen Instagram-shop. Het bedrijf heeft inmiddels meer dan 100 van deze Instagram-shops die kleding van The Vintage Dealers verkopen. Volgend jaar wil de ondernemer ook uitbreiden naar grote steden in het buitenland. 

Sem Bosveld begon al op 14-jarige leeftijd met een startkapitaal van 2000 euro zijn eerste modebedrijf, het fashionmerk Infitiny Benelux en in maart 2020 startte hij Haydon Brett: dit bedrijf verkoopt modieuze en herbruikbare mondkapjes.

Bron: Persbericht The Vintage Dealers 27-05-21 (niet gecheckt)

1 opmerking:

  1. Interessant dat alle werknemers zo jong zijn. Dat zou kunnen betekenen dat er op leeftijd wordt gediscrimineerd bij rekrutering….

    BeantwoordenVerwijderen