vrijdag 25 juni 2021

Koffie verkeerd

Bij het station bestelde ik "koffie met véél melk". Vroeger heette dat koffie verkeerd - wat mij betreft des te verkeerder des te goeder, mijn familie is groot geworden door veel melk - maar tegenwoordig moet je koffie in het buitenlands bestellen. (En als ik ooit nog eens vegan wordt, dan met veel water, een slap bakkie graag.) Omdat ik niet zo goed ben in buitenlands en ik geen idee heb wat latte macchiavelli is of hoe het ook mag heten en in welke taal dat is, probeer ik het tegenwoordig maar met een zo goed mogelijke beschrijving. Het is mij absoluut een raadsel waarom het in het buitenlands zou moeten en ik weet ook niet waar ik een cursus koffie bestellen kan volgen. Dus bestelde ik een "koffie met véél melk". Dat leek me duidelijk genoeg. Na veel gepruttel - van het apparaat - zei de man dat ik zelf buiten kuipjes melk kon pakken. Nu begon ik te pruttelen. Inmiddels zag ik de latten van Macchiavelli en zelfs de traditionele verkeerde koffie op de prijslijst staan. Nee, ik wil koffie met véél melk. Ik weet niet, koffie verkeerd? Nu begon hij te pruttelen. Dat is geen koffie, dan had ik het met die buitenlandse naam of "verkéérd" moeten zeggen, maar ik had het geen "koffie" mogen noemen. Hij pruttelde nog wat na, maar liet het apparaat weer pruttelen. Tenslotte kreeg ik mijn koffie met véél melk. Geen idee hoe het heet, maar het smaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten