maandag 24 januari 2022

Geld maakt gelukkig

Vandaag - na een klein opstapje in december - mijn eerste volle AOW ontvangen. En ja, geld maakt gelukkig. Met dank aan alle werkenden. Ja, ik heb er recht op, nee, ik heb het niet "verdiend" of er voor gespaard, maar ik word nu gedragen door de volgende generatie. Laat je niet gek maken door het gezeur dat de AOW per se net zoveel omhoog zou moeten als het minimum (!) loon van de werkenden. De AOW wordt nog steeds (anders dan veel pensioenfondsen, die bestaan uit belegd spaargeld) tweemaal per jaar gecorrigeerd naar de (oplopende) inflatie en misschien moet er nog wel meer bij, maar elke verhoging moet wel worden opgebracht door een steeds kleinere groep werkenden. Ik geef toe, mijn dankbaarheid is gekleurd doordat mijn reële inkomen dankzij de AOW in één klap is verdubbeld ten opzichte van vorig jaar en door het gevoel van onmacht naar mijn Afrikaanse 'familie' die geen enkele vorm van sociaal vangnet kent en van dag tot dag moet zien waarvan te leven. (AOW is je dochter laten slapen met een getrouwde notabele.) Dus ja, ik vind het goed dat vakbonden en partijen vechten voor goede sociale voorzieningen, en ja het is een 'recht', maar de basis daarvan is de solidariteit. Daarom, werkenden, oprecht, dank dank dank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten