donderdag 10 augustus 2023

Basiszorg buitenslands

Goed om te weten. Ook buitenlandse huisartsenspoedzorg wordt uit de basisverzekering vergoed zonder het eigen risico aan te hoeven spreken. Een week geleden ben ik hier in München naar de huisarts gegaan met een lelijke insectensteek, misschien een tekenbeet, maar het bleek mee te vallen. De rekening ter plekke betaald en via de VGZ-app ingediend bij de zorgverzekering, ik dacht dat deze af zou gaan van het nog niet opgesoupeerde eigen risico. Maar deze zorg valt buiten het eigen riscico en krijg ik keurig vergoed. Binnen enkele dagen goedgekeurd. Ik ben trouwens altijd al uitgegaan van de wereldwijde dekking van de zorgverzekering en heb deze nooit dubbel verzekerd met een reisverzekering. Die is wel handig voor extra hulp of als ik als lijk terug moet reizen, maar die laatste reis heb ik tot nu toe niet gemaakt. Eén keer heb ik wel een reisverzekering afgesloten voor de basiszorg, omdat ik rond de milleniumwisseling om middernacht van verzekering zou wisselen tijdens het vuurwerk en dat leek me wat risicovol. Ik heb goed gebruik gemaakt van die ene reisverzekering, omdat ik in Israël met koorts een nacht in het ziekenhuis belandde en ter plekke 1650 gulden moest afrekenen (gelukkig had ik een creditcard bij me). De reisverzekering betaalde prompt uit, inclusief vier hete nachten (van de koorts) in een privékamer van een backpackershostel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten