dinsdag 8 augustus 2023

Brotsucht


Net terwijl ik in München zucht van de dure boodschappen, lees ik in een Nederlands dagblad dat de boodschappen in Duitsland goedkoper zijn. Dat is misschien voor bepaalde producten waar, maar niet voor mijn boodschappenlijstje, voor zover ik 'mijn ding' hier al vinden kan. Het Duitse brood, bijvoorbeeld, is lekker maar onbetaalbaar, wel vier tot vijf keer zo duur als 'thuis'. Duitsers zijn verslaafd aan brood, de straatwaarde rijst de pan uit, probeer er maar eens beslag op te leggen. Ergens onderin het schap vond ik Amerikaans toastbrood, dat nog een beetje op ons dagelijks brood lijkt, qua product en prijs. Ook broodbeleg, toetjes en andere producten zijn veel duurder dan ik gewend ben. Coffee creamer is hier al helemaal niet te vinden, mijn leven is niet completa, als een zwerver zes winkels afgezocht, niets, misschien vind ik het witte poeder ergens in een coffeeshop. Maar die hebben ze hier ook niet. In plaats daarvan een Bäckerei op elke straathoek. Mit Kaffee und Kuchen. Und Brötchen.

https://www.nd.nl/nieuws/nederland/1186533/waarom-zijn-boodschappen-in-duitsland-goedkoper-ze-doen-daar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten