vrijdag 31 december 1999

Logeren bij pake en beppe in Leeuwarden

Fragment uit: jeugddagboek 1968

26 juli. Vrijdag. Vandaag ga ik logeren bij Pake en Beppe. De fam. J.L. Lont is bij ons. Ik neem afscheid en dan brengt Heit, Mem, Jikke, Dirk, Johan en Feikje me naar Oom Job en Tante Sijtje [in Bennekom], waar Pake en Beppe gelogeerd hebben. Onder het eten slikte Pake één van zijn kiezen door. Om één uur komen Oom Nico en Tante Jannie. Zij zullen ons naar Leeuwarden brengen. In Staphorst stappen we even uit, vandaar zeker de naam Staphorst. Om ongeveer 5 uur komen we aan. Ik ga even naar de slager. Daarna installeer ik me. 's Avonds (natuurlijk) SCRABLEN. Ik doe het voor het eerst. 

27 jul. Zaterdag. Om ongeveer half tien kom ik uit bed. Na het eten moet ik even voor Beppe naar de drogisterij. Vlak voor het koffie drinken ga ik me verkleden en erna ga ik naar de pleats van omke Meile. De eerste die ik daar zie is Arnold, die bij de loods speelt. Na Arnold heb ik muoike Baukje begroet. Dan Durkje - en Jikke van Osnabrugge, die er logeert. Ik bekijk de verbouwde boerderij en zie daar René. Dan ga ik naar het land, waar Rienk bezig is. Als ik weer terugkom, zie ik Epi en even later Gabe. Ik speelt nog even met Jikke, Durkje, Gabe en Epi en ga dan naar huis (bij Pake en Beppe). Na het eten ga ik naar het V.V.V.-kantoor om inlichtingen en een kaartje van Leeuwarden. Ik verken de stad. Ik ga ook nog even naar de markt, dan ga ik thuis schrijven. 's Avonds natuurlijk weer SCRABLEN. 

28 jul. Zaterdag. Ik word gewekt door Beppe. We gaan naar de kerk (we = Pake en ik, Beppe blijft thuis). Thuisgekomen drinken we koffie, daarna ga ik lezen in een mooie oorlogspocket. Na het eten lees ik verder. Om ongeveer half vijf komen eindelijk Oom Arie (hij wordt in november mijn oom) en Tante Hiltje. Een poosje later gaan we met de Vauxhal van Oom Arie naar de kerk. (Beppe blijft weer thuis.) Na het eten kijk ik even naar de T.V. en dan ga ik scrablen met mezelf. Om negen uur vertrekken oom en muoike, waarna ik weer even naar de T.V. kijk. Daarna eet ik een sinaasappel, schrijf nog even en ga naar bed. 

29 jul. Maandag. Gewekt door Pake. Na het eten ga ik zwemmen in het overdekte zwembad. Ik loop de verkeerde straat in en moet flink zoeken. Teruggekomen spoel ik mijn zwemspullen uit en centrifugeer het en hang het boven op het balkon te drogen. Als ik de kas bijhoud, kom ik 25 ct te kort. 's Middags ga ik naar Bergum op Pakes fiets. Oom Kees + familie en Oom Jo + familie zijn met vakantie, du ga ik naar Pake en Beppe. Met Pake ben ik naar de aap Appoeti van Oom Kees geweest. Tijdens de vakantie zorgt Pake ervoor. Vlak voor het eten ben ik met Beppe naar het nieuwe huis (ze komen in een bejaardenwoning te wonen) gewandeld. 's Avonds om kwart over acht ben ik weer thuis in Leeuwarden. Daar zitten Jikke van Osnabrugge, Epi en Durkje Tamminga T.V. te kijken. Pake en Beppe scrablen met mevr. Trijntje Stelpstra en Geesje, terwijl ik met Jikke, Eep en Durkje domino. 

30 jul.: zie 3 aug. 

31 jul. Woensdag. Vanmiddag en vanavond ben ik naar de verjaardag van Simon Tamminga geweest. 's Middags hebben we gezwommen (in Nylân), 's avonds o.a. gekaart. 

1 aug. Donderdag. 's Morgens gezwommen in Nylân met Marja en Trudy Konijnendijk (van Oom Cor) en Afke Tamminga (van oom Karst [moet zijn: Gabe], zij logeert bij oom Cor). Vanmiddag ben ik met Simon naar het Frysk Museum geweest. 's Avonds was muoike Durkje bij Pake en Beppe. Heit en Mem bellen op. Ze halen me zaterdag op. 

2 aug. Vrijdag. 's Morgens heb ik o.a. afgewassen voor Beppe. Ik schrijf ook weer even. 's Middags heb ik ƒ 1,25 verdiend + een reep, omdat ik voor de buurvrouw het onkruid wied. De volgende dag krijg ik ƒ 2,= als ik voor Beppe hetzelfde doe. 

3 aug. (Zaterdag) 's Middags ga ik naar huis. De hele familie annex Ytzen van Osnabrugge komt me ophalen. Thuis schrijf ik een poos later alles in het dagboek en vergeet daarbij 30 juli, dinsdag. Die dag heb ik voor Beppe het balkon schoongemaakt en aangeharkt en 's middags heb ik dia's (van P. en B.'s bezoek aan Zd.-Afrika) bekeken, gelezen en geschreven. 

19 aug. Ytzen Lont (ik? ja, ik!) 13 jaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten