vrijdag 31 december 2004

Lira

Tussen kerst en nieuwjaar heb ik - tegen mijn zin, want er ligt werk genoeg - verplicht vakantie. Van de weeromstuit koppel ik er dan nog maar een wat langere vakantie aan vast. Intussen kwamen de verplichte vrije dagen ook wel weer uit, niet vanwege de kerst, waar ik niet aan doe, maar vanwege de verjaardagen die er op volgden. En oudejaarsavond blijf ik gezellig met vrienden in Houten.

Ik overweeg naar Istanboel te gaan, maar heb nog niks geboekt. Een beetje jammer vind ik het wel om niet tijdens de jaarwisseling in Turkije te zijn terwijl daar de lira wordt ingewisseld in de nieuwe lira, die een miljoen keer zoveel waard is. Tot vandaag is het grootste biljet 20 miljoen lira (11 euro) en de kleinste munt 50.000 lira (3 cent). Een busritje kost al bijna een miljoen lira. Dankzij de economische herstelpolitiek van Erdogan en hulp van de wereldbank is de inflatie in enkele jaren teruggedrongen van 70% naar 9%. Tijdens de invoer van de euro was ik in Malaga en het lijkt mij wel leuk om weer een geldomwisseling mee te maken, maar om er nou speciaal een vakantie voor te boeken.. Bovendien, àls ik alsnog besluit om volgende week te gaan, heb ik een miljoen meer plezier van m'n lira.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten