woensdag 13 maart 2013

Werkgeversservicepunt Lekstroom


Door Ytzen Lont, in: Trefpunt Houten 13.03.13

Woensdag 5 maart vond in Vianen de eerste netwerkbijeenkomst plaats van het werkgeversservicepunt Lekstroom. Dit is een initiatief en onderdeel van Werk en Inkomen Lekstroom (WIL). De avond, bezocht door zo’n veertig werkgevers, werd geopend door wethouder Kees van Dalen van de gemeente Houten. Het servicepunt zal regelmatig netwerkbijeenkomsten organiseren met ontmoeting, kennisuitwisseling en initiatieven gericht op werkgelegenheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Werk en Inkomen Lekstroom is de nieuwe regionale sociale dienst, waarin de gemeenten Houten, Nieuwegein, IJsselstein, Lopik en Vianen samenwerken. Het bedrijf, dat op 1 mei van start gaat, telt dan zo’n 150 medewerkers en 2000 klanten, waarvan een kleine 400 uit Houten. Het gaat om mensen in de bijstand of schuldhulpverlening. “Ze komen uit alle klassen van de samenleving”, aldus directeur Rob Esser. “Ook uw buurman kan zomaar klant van WIL worden”. Esser benadrukt dat het succes van WIL op de arbeidsmarkt ligt. “Het werkgeversservicepunt is geen ‘loket’ maar een ‘netwerk’. We gaan actief op zoek naar de werkgevers en brengen ze ook met elkaar in contact”.  

Volgens wethouder Van Dalen zijn de resultaten van de samenwerking nu al te merken, vooral bij het benaderen van werkgevers op de regionale arbeidsmarkt. Vakwerk Houten, de plek waar vacatures, scholing, kandidaten en werkgevers samenkomen, wordt ingebracht in WIL. De gemeenten blijven verantwoordelijk voor het verstrekken van de uitkeringen. Het beleid van de vijf gemeenten blijft bepaald worden door de gemeenteraden en kan onderling verschillen, al wordt er wel gestreefd naar harmonisatie. WIL is de uitvoeringsorganisatie voor het gemeentelijke beleid. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten