donderdag 21 maart 2013

Steiger gered

Vorig jaar dreigde sloop voor een steiger in de Imkersplas in Houten. De steiger is in slechte staat en daardoor te gevaarlijk om te gebruiken. Door de bezuinigingen was renovatie te duur en de gemeente besloot de steiger te slopen. Na protesten door omwonenden en de politiek, met name de grootste oppositiepartij Inwonerspartij Toekomst Houten (ITH), besloot wethouder Kees van Dalen (CDA) te wachten met de sloop en ruimte te geven aan alternatieven.

Dankzij een initiatief van de Algemene Utrechtse Hengelaars Vereniging (AUHV) is het toch mogelijk om de steiger, in elk geval voorlopig, te behouden. De AUHV gebruikt de steiger om te vissen en heeft daarom subsidie aangevraagd bij de landelijke organisatie Sportvisserij Nederland. Daarnaast heeft ook de AUHV zelf een flinke bijdrage gegeven aan de reparatie van de steiger. Voorzitter Simon Dekker van de AUHV: "De AUHV is een grote vereniging met water in de hele regio en heeft ook in Houten veel leden. De steiger in de Imkersplas is belangrijk voor de bereikbaarheid en bevisbaarheid van deze plas. Dat we met het herstel ook veel andere recreanten en omwonenden een groot plezier doen, is natuurlijk mooi meegenomen!".

De gemeente Houten draagt het bedrag bij dat gereserveerd was voor de sloop van de steiger. Door de drie bijdragen is voldoende geld beschikbaar om de steiger op te knappen met een nieuw houten dek. Daarmee kan de steiger weer zo'n zes tot acht jaar mee. De gemeente Houten zorgt voor het reguliere onderhoud in deze periode. De werkzaamheden starten op maandag 25 maart en duren ongeveer een week.

Bron: Persbericht gemeente Houten 21.03.13

Geen opmerkingen:

Een reactie posten