vrijdag 15 maart 2013

Wegener weigert facturen

Wegener Media BV, uitgever van onder andere weekkrant Trefpunt Houten, doet geen zaken meer met journalisten die op factuurbasis werken. Van september tot half maart 2013 was ik politiek correspondent voor Trefpunt Houten en deed ik verslag van de gemeentepolitiek. Wegener heeft de samenwerking met mij abrupt afgebroken. De reden is dat de crediteurenadministatie van Wegener geen facturen meer wil verwerken. Eerder ontving ik schriftelijke instructies over het indienen van facturen, die ik nauwgezet volgde, maar deze werden na enige tijd overruled door de in eerste instantie alleen mondelinge mededeling dat Wegener geen facturen wil ontvangen. De door mij aangevraagde schriftelijke instructies voor het gebruik van hun declaratiemodule heb ik helaas nooit ontvangen. In die module moeten declaraties handmatig worden ingevoerd, het systeem doet geen berekeningen, verwerkt geen BTW (bij persfoto's vereist) en sluit niet aan op mijn wettelijk verplichte facturenadministratie. Hoe het weigeren van facturen zich verhoudt met de nieuwe wet op de betalingstermijnen, die zegt dat facturen binnen 30 dagen moeten worden betaald, is mij niet duidelijk. Wegener zegde 5 dagen voor het ingaan van de wet mijn correspondentschap op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten