donderdag 28 maart 2013

Windesheim InHolland

De besturen van Windesheim en Inholland hebben op 7 maart definitief besloten om hun opleidingen Theologie samen te voegen in een nieuw samenwerkingsverband met de werknaam educatieve alliantie. In deze alliantie, waarin ook de iPabo (Almere-Amsterdam) betrokken is, worden per 1 september 2014 alle lerarenopleidingen en opleidingen Theologie ondergebracht. (Bron: email Nieuwsbrief Theologie en Levensbeschouwing Windesheim 28.03.2013).

Als oud-student van het Nederlands Bijbel Instituut (1974-1976) werd ik een aantal jaren geleden ineens alumnus van Windesheim, toen deze HBO de opleidingen van het NBI in Utrecht overnam. Door de nieuwe fusie heb ik nu ook een lijntje met InHolland.

Het Nederlands Bijbel Instituut was indertijd gevestigd in het grote landhuis De Nieuwe Koppel in Bosch en Duin, waar ik ook nog een jaar intern heb gewoond. Later verhuisde de opleiding naar een kerkgebouw in Utrecht-Overvecht. Als oud-student las ik altijd met belangstelling het 'Koppelteken', met veel nieuwtjes over oud-studenten, waar ze woonden, wat ze deden en hoeveel kinderen ze inmiddels hadden. Later is het Koppelteken opgegaan in de nieuwsbrief van Windesheim, nu een emailnieuwsbrief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten