donderdag 11 april 2019

Hoorzitting over Windpark Goyerbrug

Peter Trienekens, die samen met andere omwonenden bezwaar maakt tegen Windpark Goyerbrug, doet in de Facebook-groep Houten Buitengebied het volgende verslag van een hoorzitting.

Hoorzitting provincie Utrecht

Vandaag zijn wij met z'n allen naar een hoorzitting geweest waarvoor wij waren uitgenodigd als gevolg van onze bezwaren tegen de verleende ontheffing aan Windpark Goyerbrug B.V. binnen het kader van de wet Natuurbescherming.

De adviescommissie bezwaarschriften van de provincie Utrecht heeft ruim 3 uur de tijd genomen! Wij kregen allen uitgebreid spreektijd om onze bezwaren nader toe te lichten en de mogelijkheid om vragen te stellen.

Wij zijn onder de indruk van de professionele en deskundige opstelling van de commissie en voelden ons echt gehoord. Tijdens de hoorzitting werd heel duidelijk dat de bezwaarmakers tegen de ontheffing inhoudelijk een sterk verhaal hadden en goed konden onderbouwen dat het een waanzinnig plan betreft om zulke hoge windturbines ten koste van mens, dier en natuur in zo'n prachtig landelijk en stil gebied te plaatsen.

Heel duidelijk werd dat de bezwaarmakers tegen de ontheffing een enorme drive hebben en dat zij hier veel tijd en energie in hebben gestoken. We laten het er niet bij zitten en samen zijn we sterk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten