woensdag 10 april 2019

Windpark en natuur

De Milieuwerkgroep Houten heeft op Facebook het volgende bericht geplaatst: 

"Bij de Goyerbrug langs het Amsterdam-Rijnkanaal staan vier windturbines gepland. Het windpark gaat met 67 GWh/jaar meer duurzame energie opwekken dan dat alle huishoudens van gemeente Houten gezamenlijk verbruiken (dat is namelijk 50 GWh/jaar).

Initiatiefnemer Ruben Berendts is bereid om bij de Milieu Werkgroep Houten een lezing te houden over de gevolgen voor flora en fauna van het windpark. Hebben vogels last van de draaiende wieken? Hoe zit het met de vleermuizen? En zijn er verstoringen in de natuur. Uiteraard zal hij vertellen over de plannen en hoe u eventueel kunt participeren in het project.

Wij nodigen u hiervoor uit op 6 mei 2019 om 19.30 uur in het NME-gebouw aan de Keercamp 13 te Houten. De toegang is gratis, inloop vanaf 19.15 uur. Meld u van te voren aan wanneer u komt. Immers de avond gaat alleen door bij voldoende belangstelling.

Stuur daarom tijdig een e-mail aan info@milieuwerkgroephouten.nl, zodat we weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen of u kunnen informeren als de avond niet doorgaat."Geen opmerkingen:

Een reactie posten