donderdag 9 december 2021

Zwanenzang

Foto van Zwaantje Tamminga (1939-2021)Op weg naar Schapendijkje 4, het adres in Leeuwarden waar ik inmiddels zoveel mensen ken. Aan het einde van het Schapendijkje had mijn pake Ytzen een boerderij, die nadien op volgende generaties is overgegaan. In mijn kindertijd liep het Schapendijkje tot ver in de weilanden, maar later is de woonwijk Westeinde aan de overkant van de weg opgerukt tot aan de boerderij. Een paar maanden geleden ontmoette ik daar een paar neven en nichten om meer van de familiegeschiedenis uit te zoeken. Daar was ook mijn nicht Zwaantje Tamminga, de oudste dochter van de oudste broer van mijn moeder. Een dezer dagen zou ik nog eens bij haar langs gaan om oude verhalen op te halen - uit herinneringen en archieven. 

Ergens hoop ik op een like van Zwaantje op dit bericht. Maar dat zal er wel niet meer van komen, want we gaan haar vandaag verhuizen naar dat bekende adres op Schapendijkje 4, de begraafplaats van Leeuwarden.

1 opmerking: