donderdag 25 januari 2024

Eerlijk en slim

Als de conductrice de coupé binnenkomt, laat ik per ongeluk m'n OV-chipkaart op de grond vallen. Bij het oppakken, valt mij mij iets op wat ik nog nooit eerder heb gezien. "Ik ben eerlijk en slim!", roep ik verbaasd tegen de conductrice, terwijl ik haar mijn kaart laat zien. Zij kijkt nog verbaasder dan ik. "Kijk maar, het staat er echt." De conductrice ziet het niet en heeft geen idee waar ik het over heb. Ze zal toch wel eens vaker een OV-chipkaart in handen hebben gehad?

Naast mijn foto staat het: "eerlijk en slim". Het is alleen te zien als je de kaart een beetje heen en weer wiebelt tot in een bepaalde hoek. Het is waarschijnlijk een beveiliging tegen namaak, zoals het papiergeld, nauwelijks zichtbare echtheidskenmerken. Ik heb het nooit eerder opgemerkt. Of misschien stond het er eerder nog niet. Ik draag mijn pasjes altijd in het borstzakje op mijn hart. Misschien heeft de chip daarvan de goede signalen opgevangen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten