vrijdag 3 september 2021

Help de politie!

Aanvulling 6/9/21: De crowd funding heeft ruim 200 euro opgebracht, ik kon haar 2.252.993 leones sturen en zij heeft zelf 750.000 leones bij elkaar gehaald. Daarmee heeft zij de benodigde 3 miljoen leones om zich aan te melden voor de medische keuring, die nodig is om deel te nemen aan de politiemissie in Somalië. Te zijner tijd zal ze een foto sturen van haar uitzending. Alle gevers héél, heel hartelijk dank.

See English translation

3/9/21 - Vrijdagmorgen werd ik gebeld door een vrouw die ik ken in Sierra Leone. Zij is politie-agente in de hoofdstad Freetown en ik weet dat zij de afgelopen periode op training was voor een UN-missie in het buitenland. Zij vertelde mij dat zij is geslaagd voor haar examen en klaar is voor de missie. Bijna. Want ze moet nog een medische keuring ondergaan, die ze helaas zelf moet betalen. De keuring kost 3 miljoen leones, zo'n 300 euro en die heeft ze niet. Ze heeft tot komende dinsdag 7 september de tijd om zich aan te melden. Ze gaat in haar directe omgeving om steun vragen, maar vroeg of ik ook kan helpen. Ik weet dat in Sierra Leone politie-agenten werken voor een schamel loontje, zij moeten vaak hun kostje bij elkaar scharrelen. Inzet in het buitenland helpt ook wel om persoonlijk een stap vooruit te komen. Ik antwoordde dat ik dat bedrag in elk geval niet kan ophoesten, maar dat ik zal nadenken over wat ik kan doen. 

Zou crowd funding een optie zijn? Dat vraagt wel een keten van vertrouwen: voor mij en mijn verhaal, de politieambtenaar in kwestie en de missie. Ik heb haar persoonlijk ontmoet en heb regelmatig contact met haar zoon Susu. Mocht je willen helpen of vragen hebben, stuur mij een (privé) berichtje. Als je een toezegging wilt doen of geld overmaken (liefst via PayPal of vraag naar mijn bankrekening), geef dan aan of het een gift of een lening is. Een lening (met een looptijd van zeg één jaar) kan ik wel garanderen en ook dat alles bij de politie-agente terecht komt. Suggesties zijn welkom. 

https://paypal.me/ytzenlont

De VN ondersteunt Somalië via de UN Assistance Mission in Somalia, de UNSOM. De missie is in 2013 ingesteld door een unaniem aangenomen resolutie van de Veiligheidsraad. UNSOM ondersteunt samen met de missie van de Afrikaans Unie (AMISOM) de federale regering van Somalië met o.a. "peacebuilding, state-building, democratisation, constitutional reform, rule of law and security sector reform". Sierra Leone neemt al vanaf het begin van de missies deel aan AMISON. 

De missie helpt met het ondersteunen, opbouwen en trainen van een politiemacht in Somalië. Bijzondere aandacht gaat uit naar het aanpakken van (seksueel) geweld tegen vrouwen en kinderen. 

Of crowd funding langs deze weg werkt, weet ik niet, maar het is wel een aanbieding om twee landen te helpen voor de prijs van één. 

Reageer: http://blog.stylo.nl/p/contact.html

Help: https://paypal.me/ytzenlont 

Zie de website van de missie: https://unsom.unmissions.org/police

Lees: Sierra Leone lauded for its contribution to Somalia's stabilization

Bekijk: 

Link: https://www.youtube.com/watch?v=I3ahzd45drg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten