donderdag 19 juli 2007

Plexat

Sander en zijn klas namen afscheid van de basisschool met de musical Plexat.

Zaterdagmorgen zit het gezin verveeld aan de ontbijttafel. Dan gaat moeder naar opa, die eenzaam in het bejaardenhuis achter z'n geranium zit te mopperen, maar nieuwe vrienden vindt in z'n vieve buren. Vader gaat vissen met de jongens van z'n oude band. Dochter gaat naar de dansschool en krijgt een metamorfose voor de regio-TV. Zoonlief gaat voetballen.

Zaterdagavond houdt het gezin een barbecue in de tuin. Ze dachten met z'n vieren, maar "vieren doet je met z'n allen". Tenslotte zijn alle buur-, vis-, dans- en voetbalvrienden welkom, want er is toch "plek zat!".

De moraal van het verhaal dat er voor iedereen plaats is.

De kinderen van basisschool het Beurthonk in Odijk lieten zich van hun beste kant zien. Iedereen deed volop mee en toonde enthousiast zijn talenten aan de verrukte ouders.

Ik heb veel kinderen - in mijn familie- en kennissenkring - en heb al aardig wat van deze musicals meegemaakt. Het verwondert mij wel hoe de musical ergens in de loop der tijd tot het 'verplichte eindexamen' van de lagere school is gaan horen. Wat een werk, wat een voorbereiding!

Nou, liever een musical dan een cito-toets. Maar ook, wat een prachtige gezamenlijke muzikale emotionele ontlading van zo'n belangrijke periode in een mensenleven.


Cito-toets, zie mijn blogs:
Cito niet eind ex amen, 11.02.06
Het Citorecht, 15.02.06

Geen opmerkingen:

Een reactie posten