maandag 24 januari 2005

Endnote 8

Onlangs is Endnote 8.0.2, de tweede en laatste 'patch' (reparatie) van Endnote 8 uitgekomen. Deze is te downloaden vanuit het helpmenu van Endnote 8. Endnote is een handig databaseprogramma om boeken, artikelen, video's e.d. in bij te houden. Maar versie 8 is wat tegengevallen. Zelf ben ik indertijd begonnen met Endnote 5 en heb steeds 'ge-upgrade', maar van versie 8 heb ik een beetje spijt. In het algemeen is upgraden naar versie 8 niet aan te raden.

John East van de University of Queensland Library zet in een email nog eens de voor- en nadelen van Endnote 8 op een rij. Er zijn drie groepen Endnote-users die baat hebben bij Endnote 8: 1) MacIntosh-gebruikers die Word 2004 hebben geïnstalleerd, want Word 2004 werkt niet met oudere Endnote-versies; 2) gebruikers die Unicode-tekens nodig hebben voor Chinees, Japans, Russisch, Grieks e.d.; 3) Endnote 8 werkt met meer 'handhelds' dan eerdere versies. Andere gebruikers hebben weinig voordeel bij Endnote 8.



De plussen en minnen van Endnote 8 zijn te vinden op de site van de University of Queensland. De nieuwe 'reference types' en velden vallen tegen en het programma bevat nog een aantal 'bugs' (fouten). Bestanden van Endnote 8 kunnen door oudere versies niet worden gelezen, wat lastig kan zijn als je met anderen samenwerkt. Endnote 8.0.2 geeft een aantal verbeteringen, maar Endnote-gebruikers moeten zich afvragen of ze wel naar Endnote 8 willen upgraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten