donderdag 20 januari 2005

Kies beter in de zorg

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is een nieuwe website begonnen: www.kiesbeter.nl. Op de site kan men vergelijkende informatie vinden over zorgverzekeringen, ziekenhuizen en medicijnkosten. Ook voor informatie over gezondheid, preventie en patiëntenrechten kan men hier terecht. De site is nog in opbouw en wordt in de loop van het jaar uitgebreid.Vragen waarop de site 'interactief' antwoord geeft, zijn bijvoorbeeld: Welke verzekeringsmaatschappij heeft de laagste basispremie? Aanvullende verzekeringen vergelijken op premie en dekking. Verzekeringsmaatschappijen vergelijken op service.

Aanvullende verzekering vergelijken op vergoeding van voorbeeldrekeningen. Twee aanvullende verzekeringen vergelijken. Details van een verzekering bekijken.

Ook kan men van medicijnen bijvoorbeeld merk, nummer of stofnaam en dosis invullen, waarna de kosten verschijnen met het bedrag dat de verzekering betaalt en het bedrag dat men eventueel moet bijbetalen.De website wordt beheerd door het RIVM in samenwerking met diverse organisaties in de zorg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten