maandag 3 januari 2005

Veluwse autobus dienst

Bij het station van Harderwijk zag ik vandaag een bus van de BBA staan. De BBA? Die hoort toch in Brabant thuis? Op de Veluwe reed vroeger altijd de VAD, die is opgegaan in Midnet en Connexxion. Misschien is deze BBA-bus verhuurd of heeft de BBA een lijntje uitgegooid naar het noorden. Maar even later zag ik nog meer BBA-bussen rijden en er stond zelfs BBA op het stationsgebouw.

Ik hoorde dat de BBA met ingang van de nieuwe dienstregeling (12.12.04) alle buslijnen van de Veluwe heeft overgenomen van Connexxion. De provincie Gelderland heeft de concessie verleend. Het is de grootste 'overname' ineens van een buslijnennet in ons land. Gelukkig kon het personeel mee overstappen.

Busbedrijven zijn tegenwoordig niet meer gebonden aan 'hun' regio. Trouwens, ik herinner mij ineens dat ik bussen van het Noord-Nederlandse Arriva zag rijden in Kopenhagen.Aanvulling: Johan las een artikel in De Stentor waarin wordt uitgelegd dat de Brabantse Buurtspoorwegen en Autobusdiensten (Bus Bedrijf Apeldoorn grappen ze op de Veluwe) inmiddels onderdeel is van een grote multinational, zie bijgaande Comments en artikel in De Stentor

Geen opmerkingen:

Een reactie posten