zaterdag 24 april 2021

Mailer Lite vervangt Feedburner

Google heeft aangekondigd om per 1 juli van dit jaar te stoppen met Feedburner. Dit einde werd al lang verwacht. Feedburner is een programma voor RSS-feeds, waarmee je een website of weblog kunt volgen. Ook deze site - met het weblog Styloblog - maakte tot vandaag gebruik van Feedburner,  waarmee lezers de nieuwste blogs in hun mailbox ontvangen. Nu Feedburner ermee stopt, ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. 

Het liefst gebruik ik een eenvoudig gratis programma zonder veel toeters of bellen. Lezers vullen hun emailadres in en ontvangen dan de nieuwste blogs in hun mailbox. Meer is niet nodig. Ik hoef de lezers niet te volgen of te bestoken, als ze iets willen delen of vragen, dan weten ze mij wel te vinden. Veel programma's vielen daardoor af als te duur en te ingewikkeld. Aan de 'onderkant' viel één programma af, Blogtrottr, omdat het té simpel was. Daarmee kon ik helemáál niet meer zien wie mijn blog volgt en de emails bevatten reclame, waardoor ik geen grip meer heb op wat de lezers voorgeschoteld krijgen.  

De volgende programma's heb ik getest: 

  • Blogtrottr (+ goede standaard layout; - aanmelders niet te zien, reclame)
  • Mailerlite (- 'te' uitgebreid en complex; + veel opties voor layout etc.)
  • Nourish (+ redelijk goede layout; - geen goede tweestaps-aanmelding)
  • Follow.it (+ goed om sites te volgen; - ingewikkeld in te stellen, slechte layout) 

Uiteindelijk heb ik - in elk geval voor nu - gekozen voor Mailer Lite. De talloze mogelijkheden qua functionaliteit en layout ben ik nog wel aan het uitproberen. Er kan de komende tijd dus nog wel een paar keer wat veranderen. Ook kan het gebeuren dat je de nieuwsbrief een enkele keer dubbel ontvangt, via het oude en het nieuwe systeem, waarvoor mijn excuses. De abonnees van het oude systeem zet ik handmatig over naar het nieuwe systeem. Ik hoop natuurlijk dat je dit blog wilt blijven volgen, zodat we ook via dit lijntje in contact blijven. Reacties zijn welkom.

Nieuwe lezers kunnen zich aanmelden via het invulveld (email + naam) in de linker kolom. 

Nog even: waar gaat mijn blog over? Mijn blog gaat nergens over. Of over alles. Of over mij. Ik heb geen specifieke doelgroep of thema. Dit weblog bevat onder andere nieuwsberichten en achtergronden, waaronder informatie die ik verzamel voor de politieke redactie van Omroep Houten. Het gaat dus vaak over politiek en Houten. Maar behalve Houten verwijl ik digitaal ook vaak in Sierra Leone, waarmee ik persoonlijke banden heb. Met het groeien der jaren - maar ik ben oud geboren - zal ik nóg vaker schrijven over herinneringen aan vroeger, "toen alles beter was" (of niet). Soms gebruik ik mijn blog als archief, met documenten uit heden en verleden, ook dagboekfragmenten van vervlogen tijden, zodat ik daar naar kan verwijzen en ja, naast herinneringen met een beetje geluk ook weer nieuwe inspiratie uit putten. Geen opmerkingen:

Een reactie posten