donderdag 11 november 2021

Daf

Als kind woonde ik tegenover een Daf garage. Met een Esso pompstation. Dagelijks nam ik de activiteiten in en om het garagebedrijf waar. Garage Broekhuis in Barneveld (inmiddels een grote regionale speler, maar niet meer vanuit Barneveld). Ik zag altijd de nieuwste modellen afgeleverd worden, zoals de Daffodil (pas jaren later kwam ik er achter dat dit het Engelse woord voor Narcis is, ik was heel verbaasd dat deze bloem naar een auto is genoemd). Ook de DAF vrachtwagens maakten grote indruk op mij. Op een dag was ik aan het spelen voor het huis. Ineens stapte de buurman, de oude meneer Broekhuis de weg over. Hij liep recht op mij af en gaf mij een doosje. "Alsjeblieft, dit is voor jou!" en hij liep meteen weer terug. In het doosje zat een dinkey toy (voor mij het Nederlandse woord voor kleine speelgoedauto, pas jaren later kwam ik er achter dat het een merknaam was). Het was een prachtige Daf vrachtwagen. Speciaal voor mij. 

De oude meneer Broekhuis en zijn Daf-garage, zoals ik mij die herinner.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten