dinsdag 5 oktober 2021

Windpark Goyerbrug: hoe verder?

De Raad van State heeft eerder de jaar de vergunning voor Windpark Goyerbrug vernietigd, omdat in een eerdere uitspraak is vastgesteld dat het landelijke 'Activiteitenbesluit Milieubeheer', waar de vergunning mede op is gebaseerd, niet voldoet aan de Europese regelgeving. Voor de milieunormen in het Activiteitenbesluit moet volgens de regels eerst een milieu-effectrapportage plaatsvinden. De gemeente kan ook zelf milieunormen opstellen en daarmee een eigen democratisch traject doorlopen. 

Het college van burgemeester en wethouder heeft onderzocht wat de uitspraak van de Raad van State betekent voor Windpark Goyerbrug, zo laat een woordvoerder van de gemeente in een email van 5 oktober aan belangstellenden weten. Er moet een nieuw besluit komen op de vergunningaanvraag uit 2019. De vraag is wie gaat dat doen: de gemeente of de provincie? Beide mogelijkheden kennen voor- en nadelen. Uitgebreide informatie hierover staat op www.houten.nl/windparkgoyerbrug.

Inloopavond 11 oktober
De gemeente houdt op 11 oktober een inloopspreekuur, waar mensen vragen kunnen stellen of hun mening geven over het vervolg. Wethouder Hilde de Groot en medewerkers van de gemeente staan mensen daar te woord. De inloopavond is op maandag 11 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur in dorpshuis De Ploeg in ’t Goy. Meer informatie leest u op www.houten.nl/windparkgoyerbrug.

Rondetafelgesprek gemeenteraad 12 oktober
Het college wil van de gemeenteraad weten welke route de voorkeur heeft. De raad bespreekt dit tijdens het Rondtafelgesprek (RTG) van 12 oktober. Tijdens een rondetafelgesprek kan een ieder zijn of haar mening laten horen bij de gemeenteraad. Hier staat hoe dat werkt.

Zie ook: 
AD 4-10-21Harde deadline in zicht: zonder subsidie kan windpark Goyerbrug bij Schalkwijk niet draaien

1 opmerking:

  1. die windmolens gewoon niet zo hoog en groot maken; ongeveer dezelfde hoogte als onze voorvaderen, die vele molens gebouwd hebben ; overigens, Stylo, dankuwel voor uw vele journalastieke stuntwerk

    BeantwoordenVerwijderen