zaterdag 2 oktober 2021

Engelandvaarders gevraagd

Groot-Brittanië werft met een grote mailing vrachtwagenchauffeurs onder uit Duitsland afkomstige inwoners. Duitsers met vrachtwagenrijbewijs, ook als ze nog nooit een vrachtwagen bestuurd hebben, krijgen een brief in de bus. Dat zijn er nogal wat, want tot 1999 mocht je met het gewone rijbewijs kleine vrachtwagens tot 7500 kg besturen. Zoals hier het rijbewijs BE (ik heb nog nooit met een aanhanger gereden maar dat aanhangsel kreeg ik in 1978 nog cadeau bij m'n rijbewijs).
Engeland komt zo'n 100.000 vrachtwagenchauffeurs tekort, wat in combinatie met paniekaankopen heeft geleid tot lange rijen bij de pomp en her en der lege schappen in de winkel. Mensen maken zich nu al zorgen over de kalkoen met Kerst, die dit jaar zelf van de farm in de pan zal moeten vliegen.

Mijn oud-huisgenoot heeft in Nederland HBO Logistiek gestudeerd, heeft jaren gewerkt bij de olievoorraden op Europoort en is nu buschauffeur op een rode Londense bus, in dienst van het Nederlandse Abellio, een dochterbedrijf van de NS. De bus kan hij gewoon blijven tanken op het werk, maar met zijn eigen auto stond hij wel 55 minuten te wachten voor de pomp. Sinds Brexit wil hij graag terug naar Nederland, zijn eigen Brexit dus, maar met de kinderen op school en universiteit en beide ouders met een baan is het lastig een gunstig moment te vinden voor de overstap. Maar met zijn grootrijbewijs en zijn kennis en ervaring in de logistiek hoeft hij niet snel zonder werk komen te zitten. 

Bericht in Independent, zie afbeelding

Großbritannien fordert deutsche Einwohner per Brief zum Lkw-Fahren aufGeen opmerkingen:

Een reactie posten