woensdag 25 september 2024

Duur goedkoop kaartje


De DB Navigator app is erg handig (net als de NS app om reizen van deur tot deur te plannen, kaartjes te kopen en abonnementen af te sluiten), maar soms ook erg ingewikkeld, mede door al die verschillende kaartjes en tarieven. Afgelopen week was ik uren bezig met prijzen vergelijken en een kortingskaart aan de app te koppelen, wat maar niet lukte. Ineens boekte de app een treinreis van €149,99 voor een rit die ik helemaal niet van plan was. Bij het uitpuzzelen hoe de app werkt, moet ik per ongeluk op een knop gedrukt hebben waardoor het bedrag van mijn rekening wordt afgeschreven. Ik had daar geen opdracht of toestemming voor gegeven, maar mijn rekeningnummer is gekoppeld aan mijn Duitslandticket.

Zelfs al zou ik het willen dan kan ik het per ongeluk geboekte kaartje niet gebruiken, want ik had voor dit gepuzzel een niet bestaande naam ingevuld (Justin Kees) en bij controle moet de naam op de ticket overeenkomen met het ID-bewijs. Als ik met het duurbetaalde kaartje in de trein gesnapt zou worden, dan zou ik de trein uit gezet worden en boete moeten betalen, het kaartje staat immers niet op mijn naam. 

Desondanks wil de Deutsche Bahn het bedrag van €149,99 niet restitueren, het is een goedkoop kaartje voor een specifieke trein dat niet geannuleerd kan worden. Ik heb het bedrag bij mijn bank (de Deutsche Kreditbank) direct terug laten storten en het juridisch gevecht ga ik met de Duitsers nog wel aan - er was immers geen intentie tot koop, ik kan met het kaartje niet reizen en de DB weigert voor dit bedrag een dienst te leveren, omdat het niet op mijn naam staat. Maar wees gewaarschuwd.
>>> Deutsch

Dit blogje is een vervolg op Styloblog 25-09-24 Goedkoop reizen
(over de Deutschlandticket en een campagne voor een NL Ticket

Geen opmerkingen:

Een reactie posten