woensdag 2 december 2020

Terug uit Amerika

Vandaag veertig jaar geleden, daags voor m'n moeders verjaardag, kwam ik met mijn vriendin via Londen thuis van een jaartje rondtrekken door Noord-Amerika, waar we in negen maanden meer dan 10.000 kilometer hadden gelift. Mijn 25ste verjaardag had ik in de zomer van dat jaar gevierd op het prachtige Vancouver Island, aan de kust van de Stille Oceaan. We waren op Tweede Paasdag vertrokken met een enkeltje Brussel - Boston, niet wetend waar we die nacht - of alle nachten daarna - zouden slapen, en eind november, toen we op het vliegveld een echtpaar gingen treffen van wie we een week hun huis en auto hadden mogen lenen, besloten we volkomen onverwachts op Dulles Airport bij Washington DC een enkeltje te kopen naar Londen, zodat we op tijd bij mijn moeders verjaardag konden zijn. Een paar dagen later met de boot naar Hoek van Holland. De immigratiecijfers van dat jaar vertonen een piek van +2 en het kost mij 2% van m'n AOW, maar het was wel het mooiste jaar van m'n leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten