woensdag 16 december 2020

Inauguratie

Het team van aankomend president Joe Biden roept de bevolking op om vanwege het coronarisico niet naar de inauguratie op 20 januari in Washington te komen.

Het is te hopen dat president Donald Trump wel naar de inauguratie komt. Met zijn visionaire kracht ziet hij massa's waar die er niet zijn.

Trump en zijn trouwe aanhangers blijven zich verzetten tegen de verkiezingsuitslag. Het is dan ook nog maar de vraag of Joe Biden als 46ste president van Amerika wordt beëdigd. Trump heeft nog alle macht om dat te voorkomen.

Het enige wat hij daarvoor hoeft te doen, is aftreden. Joe Biden wordt dan op 20 januari niet beëdigd als 46ste president van Amerika maar als de 47ste. 

Tussendoor is Mike  Pence dan korte tijd de president. Er wordt rekening mee gehouden dat Trump voortijdig aftreedt als tegen zijn zin het Congres op 6 januari de verkiezingsuitslag bevestigt. Aftreden heeft voor hem drie voordelen. Hij hoeft de macht niet over te dragen aan Biden maar aan zijn eigen running mate, de druk om als zittend president bij de inauguratie van Biden aanwezig te moeten zijn valt weg en president Pence kan hem gratie verlenen voor lopende rechtszaken tegen hem. 

Het presidentschap van Trump eindigt dan toch nog met het woord dat hij zo moeilijk door zijn keel kan krijgen. Pardon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten