donderdag 17 december 2020

Lindenhorst definitief verkocht

Begin oktober vertelde ik hier dat de Lindenhorst, het monumentale voormalige hoofdkantoor van de stichting Youth for Christ Nederland in Driebergen voor de tweede keer is verkocht, opnieuw onder voorbehoud. De eerste koper haakte af en vandaag eindigde het voorbehoud van de nieuwe eigenaren, City Development en Care4You Buildings. De nieuwe eigenaar meldt de verwerving nu ook op de eigen website:

https://www.citydevelopment.nl/Lindenhorst . 

Op deze website zijn ook voorbeelden te zien van andere mooie gerenoveerde monumentale panden. 

In mijn eerdere blog (met diverse links) is meer te lezen over City Development en herinneringen aan het pand. Vandaag had ik weer even contact met manager Cees-Jan Zegers om bevestiging te vragen van de definitieve verkoop. 

Cees-Jan Zegers: "Ja, we hebben het pand inmiddels in eigendom verworven. We zijn de ideeën nu aan het bekijken en toetsen. Wij zouden het mooi vinden er weer een vorm van zorg naar terug te brengen."

De eerste keer dat ik het pand zag, halverwege de jaren '70, was het leeg en tamelijk vervallen en was het - dankzij gulle gevers - net in handen gekomen van de christelijke jeugdbeweging Youth for Christ. In de loop van de jaren is het opgeknapt en verbouwd door bouwploegen, die veelal als diakonale medewerkers zelf in het pand woonden. Voor het landhuis zag ik indertijd nog het oude naambord, bestaande uit twee brede bruine balken: "Verpleeginrichting Lindenhorst". Dat bord is er altijd blijven staan. De bovenste balk is eenvoudigweg omgedraaid, de letters bruin ingeschilderd, maar aan de achterzijde is in reliëf het woord "Verpleeginrichting" nog steeds te lezen. Weinig inrichtingen hebben in al die jaren zoveel gekke en geluk zoekende jongeren gehuisvest als De Lindenhorst. Nu gaat het gebouw een nieuwe toekomst tegemoet. 

---
Zie al mijn blogs over De Lindenhorst. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten