maandag 19 juni 2023

Leesnotities

Zondagmiddag al lezend een aantal onderwerpen bij de kop gehad, maar te veel of te onaf om er afgewogen blogjes aan te wijden. Daarom dump ik in dit weblog een aantal niet geheel uitgewerkte aantekeningen, die ik desgewenst en als ik tijd heb later weer op kan pakken: 

Verder hieronder de stand van zaken over de door de provincie verboden sloop van een aantal panden in Houten vanwege de aanwezigheid van steenuilen en vleermuizen. 

Provincie blokkeert sloop
Deze maand kwamen twee berichten over één onderwerp samen : (1) de provincie steekt een stokje voor de sloop van een oude veevoederfabriek aan de Pothuizerweg 4 in Schalkwijk, waar De Bunte Vastgoed BV 22 woningen wil bouwen en (2) de gemeente is in overtreding door zonder ontheffing twee loodsen te slopen aan het Hofspoor voor de toekomstige woningbouwlocatie Loerik VI. In Schalkwijk zijn het vleermuizen (1) en in Loerik een paar steenuilen (2), die de woningbouw tegenhouden.

Bij de gemeente heb ik vragen uitstaan over de voortgang het soortenmanagementplan, waarmee doorbraak gecreëerd zou kunnen worden op dit dossier. Met een gedegen plannen om bedreigde soorten (zoals de steenuil en de vleermuis) op het grondgebied van Houten in stand te houden en daarvoor een gebiedsgerichte ontheffing aan te vragen, kan er weer gericht gesloopt en gebouwd worden. Verder wil ik onderzoeken wat er binnen de gemeentelijke organisatie is gebeurd tussen de afgewezen ontheffingsaanvraag en het besluit tot het desondanks zonder toestemming slopen van twee loodsen door de gemeente. Was er sprake van nieuwe inzichten (welke?) of had de gemeente het sloopverbod over het hoofd gezien. 

Zie mijn blog 8/6/23 Soorten beschermen en woningen bouwen en dossier go.stylo.nl/steenuil

Geen opmerkingen:

Een reactie posten