maandag 19 juni 2023

PressReader

Afgelopen week heb ik in de openbare bibliotheek van Houten PressReader weer geactiveerd. Deze app/service geeft toegang tot veel actuele kranten en tijdschriften. Als je verbinding in de openbare bibliotheek verbinding maakt met het wifinetwerk en daarmee inlogt in je PressReader account, dan heb je ook buiten de bibliotheek - dus ook thuis - voor langere tijd toegang. In elk geval 24 uur, in coronatijd is dit verlengd tot een week en ik denk die termijn ook nu nog geldt. Ik heb in elk geval vandaag, maandag 19 juni, nog toegang, nadat ik woensdag 14 juni in de bibliotheek heb ingelogd. Het lukte het mij niet om in de bibliotheek in wijkcentrum Schoneveld in te loggen, terwijl dat wel als hotspot staat aangegeven in de app, ik moest ervoor naar de bibliotheek in het centrum. Tot mijn verrassing heb ik nu ook toegang via mijn computer, terwijl ik in de bibliotheek alleen heb ingelogd met mijn telefoon. Dat scheelt weer gesleep met de laptop. 

PressReader bevat relatief weinig Nederlandse bladen. Voor mij zijn onder andere Haaretz en Jerusalem Post interessant, omdat ik graag het nieuws in Israël volg. Ik ben al jaren geabonneerd op de nieuwsbrief van Haaretz, maar kan via de nieuwsbrief slechts een beperkt aantal artikelen lezen. Verder zie ik bijvoorbeeld The Washinton Post, Wall Street Journal, USA Today, The Economist, the Guardian, The Observer, The Sunday Telegraph, Neue Zürcher Zeitung, Cape Times (Kaapstad), Ook ontdek ik in de PressRearder zo nu en dan nieuwe bladen, zoals de Afro Poetry Times. En zowaar het ND, maar dan niet het christelijke Nederlands Dagblad waar ik naar op zoek was, maar ND Der Tag, Journalismus von Links. Het Nederlands Dagblad (ND) en veel andere kranten kan ik wel lezen via Nexis in de Universiteitsbibliotheek Utrecht, waar ik  als oud-medewerker levenslang lid van ben. Onlangs heb ik een los nummer gekocht van het ND en weer ervaren hoe onhandig papier is. Het verbaast me dat deze en veel andere kranten geen digitale losse nummers meer verkopen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten