dinsdag 3 februari 2015

Metropoolregio Amsterdam

De Metropoolregio Amsterdam of MRA is een begrip waarmee Amsterdam en de wijde omtrek als één logistieke regio wordt gezien. Van IJmuiden tot Bussum, van Edam-Volendam tot Nieuw-Vennep en van Haarlem tot Lelystad. De MRA beslaat 36 gemeenten. Een enorm gebied waarin veel bedrijven, instellingen en overheden zich bezig houden met logistiek.

In onderzoeken, symposia en in het bestuurlijk overleg wordt regelmatig over de Metropoolregio Amsterdam gesproken als één gebied. Vooral op ruimtelijk-economisch vlak wordt de MRA als één regio benaderd, maar ook op het gebied van innovatie in de logistiek.

Dinalogamsterdam.nl heeft de Metropoolregio Amsterdam in kaart gebracht. Op deze digitale kaart zijn bedrijven en kennisinstituten aangegeven die zich bezig houden met logistiek en vragen over logistiek kunnen beantwoorden of onderzoeken.

Op 24 maart 2015 vindt er in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam een conferentie plaats onder de titel 'Logistiek als Innovatiemotor voor de MRA'. De directeur van het Havenbedrijf Amsterdam, trendanalist Christine Boland en Walther Ploos van Amstel, lector City Logistics aan de Hogeschool van Amsterdam, zullen er spreken. De Amsterdam Logistics Board presenteert er zijn toekomstvisie en strategische agenda's, waarna Felix Rottenberg daarover in gesprek gaat met de zaal. Aan het eind van de middag presenteren Jos Nijhuis, CEO van Schiphol, en Dertje Meijer, directeur van het Havenbedrijf Amsterdam, hun Westas Manifest. In de Westas werken studenten, bedrijven en overheden samen aan de vraag hoe de Westas te versterken, zodat het economisch gezien een sterker en innovatiever gebied wordt. Partners in dit netwerk zijn onder andere de afdeling Economische Zaken en het Ontwikkelingsbedrijf van Amsterdam, het stadsdeel Nieuw-West, de Amsterdamse haven, de gemeenten Haarlemmermeer en Zaanstad, Greenport Aalsmeer, Schiphol Cargo en Siemens. Het Westas Manifest wordt na de presentatie en discussie aangeboden aan bestuurders uit de regio.

Bron: Anke Hoets, Dinalog Amsterdam, 30.01.15
Zie ook: Conferentieprogramma 24 maart 2015
Dinalog Amsterdam, online community voor Logistiek Metropoolregio Amsterdam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten