maandag 2 februari 2015

Provinciale website vernieuwd

De provincie Utrecht heeft op 2 februari een vernieuwde website gelanceerd. De website heet "gebruiksvriendelijker, overzichtelijker en toegankelijker". De oude website was alleen geschikt voor desktops. De nieuwe website past zich automatisch aan elk beeldschermformaat aan en is dus ook geschikt voor mobiele apparaten. Dat is inderdaad erg prettig voor mobiele gebruikers, zoals ik.

De openingspagina bevat grote rode 'knoppen', die leiden naar Kaarten, Wegprojecten, Natuurbeheer, Provinciale Structuurvisie en Contact. Onder de knoppen ziet de lezer een lijst Thema's, Nieuws en Agenda. Elke pagina heeft linksboven een menuknop, een herkenbaar icoon van horizontale streepjes. Dit wat verborgen menu valt door de rode knoppen niet direct op, maar als je het eenmaal doorhebt, is het op bijna elke pagina te vinden (ook mobiel) en daardoor wel erg handig.

Na wat klikken begint de bewegwijzering toch wat te verwarren. Het is niet direct duidelijk wanneer je het beste één van de grote rode knoppen van de openingspagina kunt gebruiken en wanneer het menu links bovenaan elke pagina. Als je bijvoorbeeld een statenlid zoekt, dan zit die informatie nogal verstopt. Via het menu Politiek & Bestuur (dus niet via een rode knop) kom je terecht op een pagina waarin bijna helemaal onderaan in een kort tekstje een link naar het "stateninformatiesysteem" verstopt zit. Via die link kom je op de 'oude website' met informatie over de Provinciale Staten, fracties en statenleden. Het is mij niet helemaal duidelijk waarom deze informatie niet direct vanaf de hoofdpagina te vinden is, maar misschien zie ik iets over het hoofd. Nu de verkiezingscampagnes losbarsten willen de fracties en statenleden misschien iets beter zichtbaar zijn.

Zie: https://www.provincie-utrecht.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten