maandag 2 februari 2015

Utrechtse Werktafel

De ‘Utrechtse Werktafel’ is de nieuwe naam voor het regionaal werkbedrijf van de arbeidsmarktregio Utrecht-Midden. De deelnemende partijen zetten zwaar in op ‘Onbeperkt aan de slag’, een etalage waar werkzoekenden met een arbeidsbeperking en werkgevers elkaar rechtstreeks kunnen vinden.

Voor werkgevers zijn er regelingen die hen ondersteunen bij het creëren van banen voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking. Zoals een werkgeversscan, proefplaatsing, no-risk polis, loonkostensubsidie, loondispensatie en job coaching. Een no-riskpolis zorgt ervoor dat de werkgever altijd compensatie ontvangt voor de loonkosten, als een werknemer met arbeidsbeperkingen ziek wordt. Ook is een proefplaatsing van twee maanden mogelijk als een werkgever twijfelt of de toekomstige medewerker geschikt is voor het bedrijf.

Vijf wethouders in de regio Utrecht-Midden (waaronder de gemeente Houten), de FNV en werkgeversorganisaties VNO-NCW Midden en MKB-Nederland Midden hebben op 30 januari een convenant getekend. In twee jaar tijd willen zij ruim 1100 extra banen voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking creëren. Eind maar 2015 start een campagne om werkgevers te stimuleren vacatures voor deze werkzoekenden open te stellen.

Bron: Persbericht gemeente Houten 2.2.15
Meer informatie over de Utrechtse Werktafel: 
www.utrechtmidden.onbeperktaandeslag.nl 
Regelingen voor werkgevers: werk.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie posten